Lite extra motivation för att sluta med blöja

Vi vet att det ibland kan kännas jobbigt att komma igång med potträningen så här kommer lite saker att tänka på för extra motivation!

Undersökningar visar att de flesta barn vid 3 1/2 års ålder hunnit använda ca 5500 blöjor vilket utgör en hög kostnad för de flesta barnfamiljer. Tänk vad mycket annat roligt ni snart kan göra istället för den summan ni tidigare lagt på blöjor!

När blir de flesta barn blöjfria?

Dagens moderna blöjor är riktigt bekväma och fina vilket gör att barn idag använder blöjor en betydligt längre period än tidigare. Det är helt enkelt lite för bekvämt och upplevs inte som obehagligt av barnet att ha en använd blöja på sig. Perioden när barn använder blöjor har ökat betydligt och nu har de flesta barn hunnit bli i 3-års åldern innan de blir blöjfria.

Blöjor utgör en stor del av de sopor som slängs av barnfamiljer varje år så tänk på vad skönt det blir för er och framför allt positivt för miljön. Snart är ni blöjfria och slipper alla blöjpåsar!

Idag har de flesta barn hunnit börja i förskolan när det är dags för att potträna och att sluta med blöja. My Carry Potty underlättar då barnet kan ta med sig sin egen potta och tryggt fortsätta träningen på samma sätt oavsett plats. De allra flesta förskolor är väldigt positiva till att kunna hjälpa till och samarbeta med er för att få potträningen att gå så smidigt som möjligt!

Lycka till!

läs mer om potträning & att potträna i förskolan HÄR