Att börja potträna

Börja med att sätta rutiner för hur ni hjälper barnet att gå på pottan. Direkt på morgonen och efter alla måltider samt inför natten brukar fungera bra som en riktlinje att följa.

Är barnet för rastlöst för att vilja sitta kvar på pottan kan det hjälpa att läsa en saga som barnet uppskattar. Ge inte upp, även om det inte kommer något de första gångerna ni provar, det kan sedan behöva komma kiss några gånger innan barnet riktigt förstår hur man kan styra detta själv.

Passa alltid på att hjälpa barnet till pottan när du ser tecken som tyder på att det är på gång att kissa eller bajsa.

Låt gärna barnet välja sin egen favorit ur My Carry Potty kollektionen med bärbara pottor och undersöka och leka med den för att bli bekant med den.

Pottan ska användas hemma, borta, i förskolan och överallt där barnet befinner sig under potträningen. My Carry Potty passar lika bra för potträning med både pojkar och flickor.

Låt pottan följa med överallt och alltid vara i närheten när den behövs. Att blöjan är borta och att pottan alltid finns nära till hands är det viktigaste för att lyckas med barnets potträning.

De flesta barn blir väldigt glada över sin My Carry Potty och säger själva att de vill sitta på pottan. Låt de göra detta även om du inte tror att barnet behöver kissa just då för att lära känna och känna sig bekväma med att sitta på sin potta. Deras entusiasm över sin nya potta kommer att underlätta potträningen. Låt dem leka med pottan, kanske är dockan eller nallen också kissnödiga?

Ge alltid massor av beröm och uppmuntra barnet till att fortsätta använda pottan. Hjälp till genom att se till att pottan alltid får följa med när ni är ute och hemifrån.

Potträningen går lättast när barnet är motiverat och positivt. My Carry Potty är en unik och mångfaldigt prisbelönt potta som har designats för att barnet ska uppskatta och bli glad över den vilket underlättar potträningen!

Vill du läsa mer? Du hittar ytterligare info. och fler tips om potträning HÄR